Lista câştigătorilor Premiilor Emmy

Autor: Andreea Tobias Postat la 13 septembrie 2022 31 afişări

Premiile Emmy, cele mai înalte distincţii din televiziune, au fost decernate luni în cadrul unei ceremonii în direct în centrul oraşului Los Angeles. "Ted Lasso" a fost ales cel mai bun serial comedie pentru a 2-a oară.

Lista câştigătorilor Premiilor Emmy

Lista câştigătorilor din categoriile cheie, întocmită de Reuters:

Cel mai bun serial dramatic

"Succession"

Cel mai bun serial de comedie

"Ted Lasso"

Cel mai bun serial antologic

"The White Lotus"

Cel mai bun actor de comedie

Jason Sudeikis, "Ted Lasso"

Cea mai bună actriţă de comedie

Jean Smart, "Hacks"

Cel mai bun actor de dramă

Lee Jung-jae, "Squid Game"

Cea mai bună actriţă de dramă

Zendaya, "Euphoria".

În ultimii ani, serialele de televiziune au câştigat rareori premiile Emmy, deoarece Hollywoodul a acordat distincţii emisiunilor difuzate în streaming. Luni, Quinta Brunson a contribuit la schimbarea acestei situaţii când a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu de comedie pentru serialul ABC "Abbott Elementary".

Brunson, în vârstă de 32 de ani, este prima femeie de culoare care a fost nominalizată de trei ori în cadrul categoriei comedie în acelaşi an. Ea a primit nominalizări pentru scenariu, actriţă principală şi serial pentru show-ul pe care l-a creat. Victoria ei - una dintre cele patru pentru "Abbott Elementary" - a făcut-o să fie a doua femeie de culoare din istoria Emmy care a luat acasă trofeul pentru scenariu de comedie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
emmy,
premii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.