Lira tucească se apreciază uşor, pe fondul creşterii taxelor vamale la o serie de importuri din SUA

Postat la 15 august 2018 67 afişări

Lira turcescă s-a apreciat uşor miercuri, banca centrală a Turcei raportând o cotaţie de 7,46 lire/euro, de la 7,83 de lire/euro cât fusese raportat marţi. De asemenea, cotaţia în dolari este de 6,54 lire/dolar, de la 6,68 lire/dolar.

Lira tucească se apreciază uşor, pe fondul creşterii taxelor vamale la o serie de importuri din SUA

Această evoluţie a avut loc pe fondul creşterii taxelor vamale pe o serie de importuri din Statele Unite precum cele de tutun, orez, automobile, alcool, cărbune şi cosmetice, relatează The Financial Times.

În cazul alcoolului, taxele vamale ajung la 140%, în cel al automobilelor la 120%, iar în cel al tutunului la 60%. Aceste taxe se suprapun unora deja impuse de Turcia în luna iulie ca măsuri de retorsiune la taxele americane pe oţel şi aluminiu, care au afectat şi Turcia.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.