Lipsa aptitudinilor tehnice şi a capacităţii de decizie, principale obstacole în calea fondurilor UE

Postat la 14 octombrie 2013 46 afişări

Lipsa aptitudinilor tehnice sau a capacităţii decizionale reprezintă principalele obstacole întâmpinate în pregătirea marilor proiecte eligibile pentru cofinanţare din fonduri europene în România şi Bulgaria, potrivit unui raport al instituţiilor financiare internaţionale.

Lipsa aptitudinilor tehnice şi a capacităţii de decizie, principale obstacole în calea fondurilor UE

 De asemenea, pregătirea proiectelor pentru cofinanţare UE este îngreunată de întârzieri şi tergiversări administrative repetate în procesul de avizare a proiectelor, se arată într-un raport transmis de Banca Europeană pentru Investiţii (BEI), Banca Mondială (BM) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Problemele au fost depistate în România şi Bulgaria după extinderea prezenţei teritoriale a proiectului JASPERS în cele două ţări.

JASPERS este un proiect de asistenţă tehnică pentru pregătirea proiectelor mari eligibile pentru cofinanţare din fonduri europene, destinat statelor UE care au aderat în perioada 2004-2007. Facilitatea este oferită în parteneriat de Comisia Europeană, BEI, BERD şi banca germană de investiţii KfW.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/lipsa-aptitudinilor-tehnice-si-a-capacitatii-de-decizie-principale-obstacole-in-calea-fondurilor-ue-11511563
11511563
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.