Ligia Deca: Liceele pot introduce concurs de admitere la profilurile cu concurenţă dovedită

Autor: Cosmin Pirv Postat la 27 februarie 2023 50 afişări

Ministrul Educaţiei Ligia Deca a declarat luni că liceele vor putea organiza concursuri de admitere doar la profilurile la care concurenţa este dovedită şi doar pentru 60% din locuri.

Ligia Deca: Liceele pot introduce concurs de admitere la profilurile cu concurenţă dovedită

„Evaluarea Naţională rămâne în formula de până acum, probe scrise la Matematică, Limba şi literatura română şi Limba Maternă. Se introduce ideea de concurs de admitere la profilurile liceelor unde există concurenţă dovedită în ultimii ani, dacă liceele doresc să scoată aceste locuri în concurs”, a declarat ministrul Educaţiei, la prezentarea noilor Legi ale Educaţiei.

Aceste licee vor putea organiza concurs la două probe, pliate pe profil, în aşa fel încât să poată selecta dedicat pentru potrivirea cu profilul respectiv.

„Pentru 60% din locurile de pe profilurile vizate se poate da concurs, 40% din locuri rămânând în repartizare coimputerizată. Din aceste 40%, prioritate pe 10% din acestea vor avea elevii cu cerinţe educaţionale speciale sau elevii de etnie romă”, a declarat Ligia Deca.

Ministrul a anunţat că subiectele vor fi standardizate, unice, elaborate de Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare, în conformitate cu programele la nivel gimnazial şi evident cu un grad de dificultate adecvat competiţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
concurs,
licee,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.