Liderii lumii salută alegerea primului papă din Americi. Ce spun aceştia despre PAPA FRANCISC

Postat la 14 martie 2013 25 afişări

Liderii din întreaga lume şi mai ales din ţările în curs de dezvoltare au salutat miercuri alegerea Papei Francisc, argentinianul Jorge Bergoglio, "primul papă din Americi". Cardinalul Jorge Mario Bergoglio are 76 de ani, s-a născut în Argentina, dar provine dintr-o familie de italieni.

Liderii lumii salută alegerea primului papă din Americi. Ce spun aceştia despre PAPA FRANCISC

 "Alegerea sa stă mărturie (...) forţei şi vitalităţii unei regiuni ce influenţează din ce în ce mai mult lumea, iar la fel ca milioane de americani hispanici, noi, aici în Statele Unite, simţim aceeaşi bucurie în această zi istorică", a declarat preşedintele Statelor Unite Barack Obama, care a adresat "urări călduroase (...) primului papă din Americi".

Preşedinta argentiniană Cristina Kirchner i-a urat noului papă o "o misiune pastorală fructoasă în exercitarea unor astfel de responsabilităţi imense în căutarea dreptăţii, egalităţii, fraternităţii şi păcii umanităţii".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/liderii-lumii-saluta-alegerea-primului-papa-din-americi-ce-spun-acestia-despre-papa-francisc-10666674
10666674
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.