Lidera opoziţiei din Belarus susţine că Securitatea a ameninţat-o că o taie în bucăţi

Autor: Beatrice Dumitru Postat la 10 septembrie 2020 152 afişări

Lidera opoziţie din Belarus, Maria Kolesnikova, are acuzaţii grave la adresa forţelor de securitate loiale preşedintelui Alexandr Lukaşenko. Ea a declarat că ofiţerii de securitate i-au pus o pungă pe cap şi au ameninţat că o vor ucide atunci când au reţinut-o.

Lidera opoziţiei din Belarus susţine că Securitatea a ameninţat-o că o taie în bucăţi

Declaraţia a fost făcută prin intermediul avocatului deoarece Kolesnikova se află în detenţie.

Lidera opoziţie din Belarus, Maria Kolesnikova, a declarat că ofiţerii de securitate i-au pus o pungă pe cap şi au ameninţat că o vor ucide atunci când au încercat să o ducă cu forţa în Ucraina, la începutul acestei săptămâni. Kolesnikova, o lideră proeminentă a protestelor izbucnite de o lună în Belarus împotriva realegerii preşedintelui Alexandr Lukaşenko, a dejucat încercarea de expulzare prin ruperea paşaportului. Acum, ea se află în detenţie în capitala Minsk. Potrivit Reuters, declaraţia a fost făcută cu ajutorul avocatului, iar acesta a anunţat că va depune o plângere penală împotriva autorităţilor din Belarus, inclusiv a poliţiei secrete KGB.

Kolesnikova a mărturisit în declaraţie că s-a temut cu adevărat pentru viaţa ei.

„Mi s-a spus în privat că dacă nu părăsesc în mod voluntar Republica Belarus voi fi dusă afară oricum, în viaţă sau în bucăţi. Au existat de asemenea ameninţări că voi fi închisă pentru 25 de ani”, a declarat Maria Kolesnikova.

Belarus se confruntă cu o criză politică de amploare după ce numeroşi cetăţeni au declanşat proteste susţinând că preşedintele Alexandr Lukaşenko a fraudat alegerile din 9 august. Lukaşenko neagă că a fraudat scrutinul pe care l-a câştigat cu 80% dintre voturi şi i-a reprimat pe cei care îi cereau demisia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
maria kolesnikova,
securitate,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.