Lider CDU: Agenţiile de rating sunt prea importante. Cancelarul Angela Merkel pare să fie de acord

Postat la 16 ianuarie 2012 11 afişări

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că reglementările care obligă unii investitori instituţionali să cumpere numai titluri cu rating AAA sunt prea rigide, după ce unul dintre liderii coaliţiei de guvernare a sugerat că agenţiile de rating sunt prea importante.

Parlamentarul german Michael Meister, unul dintre liderii coaliţiei CDU care susţine cancelaria condusă de Angela Merkel, vrea modificarea legislaţiei astfel încât agenţiile de rating să nu mai fie atât de importante pentru investitorii instituţionali. La o zi după ce Standard & Poor's (S&P) a coborât raitngurile a nouă state din zona euro, inclusiv Austria şi Franţa, vicepreşedintele grupului parlamentar CDU din parlament a afirmat că instituţiile ar trebui să-şi poată efectuat propriile evaluări privind riscul şi să ia decizii independente de opiniile agenţiilor de rating din SUA.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
cdu,
economie,
rating
/actualitate/lider-cdu-agentiile-de-rating-sunt-prea-importante-cancelarul-angela-merkel-pare-sa-fie-de-acord-9149070
9149070
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.