Libia a fost suspendata din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

Postat la 02 martie 2011 13 afişări

Adunarea Generala a ONU a suspendat marti Libia din Consiliul pentru Drepturile Omului, ca urmare a represiunii violente declansate de regimul condus de colonelul Muammar Kadhafi. Adunarea Generala a decis suspendarea Libiei fara vot, dupa ce secretarul general al ONU, Ban Ki-mooon, a cerut "o masura decisiva" impotriva liderului libian.

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, reunit la Geneva intr-o sesiune extraordinara, ceruse vineri suspendarea Libiei, o masura fara precedent pentru Consiliu. Pentru a fi adoptata, recomandarea avea nevoie de o decizie a Adunarii Generale, din care fac parte 192 de state.

In cursul dezbaterilor, Libia nu a fost reprezentata, insa Venezuela a acuzat Statele Unite ca pregatesc o invazie in Libia.

"Aceasta decizie fara precedent le trimite un nou mesaj foarte clar lui Kadhafi si celor care inca il mai sustin: trebuie sa inceteze sa mai ucida", a declarat ambasadorul american la ONU, Susan Rice, care i-a cerut liderului libian sa renunte la putere.

Citit mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Libia,
Consiliul ONU,
Ban Ki-mooon
/actualitate/libia-a-fost-suspendata-din-consiliul-onu-pentru-drepturile-omului-8024475
8024475
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.