Leul s-a apreciat luni dimineaţă, după acordul privind planul de salvare a Ciprului

Postat la 25 martie 2013 16 afişări

Moneda naţională s-a apreciat la deschiderea sesiunii interbancare de luni, cursul coborând spre 4,4150 lei/euro, pe fondul optimismului jucătorilor, după ştirea că un acord final asupra unui plan de salvare a Ciprului a fost obţinut în noaptea de duminică spre luni.

Leul s-a apreciat luni dimineaţă, după acordul privind planul de salvare a Ciprului

 La deschidere, euro era cotat la 4,4180 - 4,4210 lei, în scădere faţă de nivelul de la finalul sesiunii precedente, când operaţiunile se perfectau în jurul nivelului de 4,4260 lei/euro.

Ulterior, vânzările de valută au dus cursul până la 4,4150 - 4,4180 lei. Evoluţia a fost determinată de optimismul jucătorilor, după ce în noaptea de duminică spre luni a fost aprobat un acord final asupra unui plan de salvare a Ciprului.

Preşedintele cipriot Nicos Anastasiades, care a venit duminică la Bruxelles, s-a declarat satisfăcut de rezultatul negocierilor.

Banca Naţională a României (BNR) a publicat vineri un curs de referinţă în creştere cu 0,67 bani, la 4,4286 lei/euro, cel mai înalt nivel atins de la începutul anului. Un curs peste cel de vineri a fost anunţat de banca centrală la 31 decembrie, la 4,4287 lei/euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/leul-s-a-apreciat-luni-dimineata-dupa-acordul-privind-planul-de-salvare-a-ciprului-10689037
10689037
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.