Leul continuă să se aprecieze în faţa euro: BNR afişează în şedinţa de joi un curs de 4,87 lei/euro

Autor: Cristina Bellu Postat la 18 august 2022 51 afişări

Leul continuă să se aprecieze în faţa euro: BNR afişează în şedinţa de joi un curs de 4,87 lei/euro

BNR a anunţat joi, 18 august, o cotaţie de referinţă de 4,8793 pentru lei în raport cu euro, în scădere de la 4,8849 miercuri.

La sfârşitul săptămânii trecute, pe 12 august, cursul de schimb a marcat prima zi în care a coborât sub 4,90 lei/euro, după 16 luni în care s-a situat peste prag.

În ultima perioadă, moneda naţională s-a înscris pe o tendinţă de apreciere în raport cu euro, cotaţia de joi consemnând un nivel apropiat de cel înregistrat în data de 4 martie 2021, când cotaţia de referinţă pentru lei în raport cu euro a fost de 4,8784, potrivit datelor agregate de BNR

Un curs de schimb leu/euro mai mic, alături de nivelurile mult mai scăzute ale dobânzilor la creditele în euro comparativ cu cele la creditele în lei, stimulează creditarea în euro.

Tot joi, un dolar american era cotat la 4,8008 lei, faţă de 4,8018 miercuri.

Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a fost cotat astăzi la 7,97%, în scădere de la 7,98% cât a fost cotat miercuri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
curs,
bnr,
apreciere,
continuare,
sedinta,
august,
scadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.