Leonardo intra in reorganizare judiciara

Postat la 07 octombrie 2009 46 afişări

Retailerul roman de incaltaminte si marochinarie Leonardo va intra in reorganizare judiciara, din cauza scaderii cererii pe piata interna si a reducerii vanzarilor, cu 25%, in acest an. In acest sens, Leonardo a incheiat un parteneriat cu Casa de Insolventa Transilvania, potrivit Mediafax.

Florin Panea, actionarul majoritar al lantului de magazine, a declarat ca Leonardo isi continua activitatea in mod normal si isi va onora toate obligatiile fata de creditori. "Ne dorim sa mentinem bunele relatii cu bancile care ne-au creditat, precum si cu furnizorii, cu care vom colabora in continuare", a spus Panea.

Radu Lotrean, asociat coordonator la Casa de Insolventa Transilvania, a apreciat intentia actionarilor Leonardo privind salvarea companiei prin reorganizare judiciara. "Este un semn ca mediul de afaceri este pregatit pentru reorganizare si relansare a bussiness-ului si nu mai asociaza in mod eronat termenul de reorganizare cu faliment", a mai spus Lotrean, citat de Mediafax.

Legea prevede ca, in baza unui plan de reorganizare, debitorul va continua activitatea sub supravegherea unui administrator, pana cand judecatorul sindic va dispune intrarea companiei in faliment.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/leonardo-intra-in-reorganizare-judiciara-4969398
4969398
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.