Leonard Orban: Rata de absorbţie ar ajunge la 15% la sfârşitul lui 2012 dacă deblocăm plăţile pe unele programe

Postat la 12 noiembrie 2012 11 afişări

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, luni, că rata de absorbţie ar putea ajunge până la sfârşitul anului la "minimum 15%" dacă se va decide de către Comisia Europeană în lunile următoare reluarea plăţilor pe unele dintre programele presuspendate.

El a arătat, la finalul întrevederii de luni dimineaţă la sediul MAEur cu delegaţia comună de experţi ai FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, că rata de absorbţie de aproximativ 10% existentă la finalul lunii octombrie a rămas aproape neschimbată din luna iulie, de când au fost întrerupte plăţile pentru cinci dintre programele operaţionale, acelea care au şi cele mai mari sume alocate - Transport, Mediu, Regional, Competitivitate Economică şi POSDRU. "Nu uitaţi că această rată de absorbţie de aproximativ 10% a rămas neschimbată din 1 iulie, când s-au întrerupt plăţile pentru cele cinci programe cu sumele cele mai mari alocate. Între timp, au fost pregătite cereri de rambursare şi, în măsura în care vor fi reluate plăţile, aceste cereri de rambursare vor putea să fie transmise Comisiei Europene. Eu mă aştept ca în această situaţie rata de absorbţie să ajungă la un minim 15% până la sfârşitul acestui an. Dar rămâne de văzut, depindem de programele, de deciziile privind diferitele programe operaţionale şi de reluarea plăţilor pentru acestea", a afirmat Orban, întrebat de jurnalişti cu privire la obiectivul de 20% rată de absorbţie fixat pentru 2012.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/leonard-orban-rata-de-absorbtie-ar-ajunge-la-15-la-sfarsitul-lui-2012-daca-deblocam-platile-pe-unele-programe-10301037
10301037
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.