LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Legea uninominalului pur este neconstituţională, a decis CCR

Postat la 27 iunie 2012 14 afişări

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că Legea uninominalului pur este neconstituţională. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean.

"Legea în întregul său a fost declarată neconstituţională", a susţinut Zegrean, întrebat despre decizia judecătorilor în cazul votului uninominal. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.

CCR a discutat, miercuri, sesizarea PDL în cazul legii privind sistemul uninominal de vot propusă de USL, care prevede că vor fi aleşi deputaţi şi senatori cei care au câştigat colegiul în care au candidat şi prin care pragul electoral a fost eliminat. PDL a depus, în 31 mai, la Curtea Constituţională sesizarea privind legea uninominalului pur, iniţiată de Victor Ponta şi Crin Antonescu.

Contestaţia PDL împotriva legii uninominalului iniţiată de USL a fost depusă "la mişto" şi reflectă serviciile celor mai proşti jurişti sau o uriaşă ipocrizie, deoarece sistemul parlamentar poate fi modificat doar prin revizuirea Constituţiei, nu printr-o simplă lege, spunea atunci premierul Victor Ponta.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/legea-uninominalului-pur-este-neconstitutionala-a-decis-ccr-9788456
9788456
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.