Legea educatiei este constitutionala

Postat la 04 ianuarie 2011 11 afişări

Curtea Constitutionala (CC) a decis, marti, cu majoritate de voturi, ca este constitutionala Legea educatiei nationale adoptata prin asumarea raspunderii Guvernului, urmand sa fie trimisa presedintelui, pentru promulgare.

Curtea Constitutionala a respins ca inadmisibila atat sesizarea presedintele Senatului, Mircea Geoana, cat si pe cea formulata de 108 deputati PSD, PC si PNL, apreciind astfel ca Legea educatiei este in acord cu prevederile legii fundamentale. Decizia a fost luata cu sapte voturi "pentru" si doua "impotriva". Este pentru a treia oara cand Legea educatiei a intrat in atentia Curtii Constitutionale. Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament asupra Legii educatiei in data de 28 octombrie 2010.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/legea-educatiei-este-constitutionala-7862594
7862594
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.