Legea ANI a trecut de Parlament. Senatorii au baut "cucuta” din interes national

Postat la 25 august 2010 9 afişări

Contestata de parlamentari, respinsa de Curtea Constitutionala si trimisa inapoi legislativului de Traian Basescu, Legea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) a fost adoptata, marti, de senatori, fara a primi vreun vot impotriva.

Actul normativ care ii obliga pe toti cei care detin functii de demnitate publica sa-si declare intreaga avere, de la case, la bijuterii si conturi si instituie comisii speciale de ancheta a strans 78 de voturi pentru si o abtinere, primind astfel unda verde pentru a fi promulgata de presedinte.

In mai bine de doua ore de dezbateri, senatorii au reintrodus in textul de lege obligativitatea declararii averilor si in cazul liderilor sindicali si au reusit sa se contreze pe tema transparentei parlamentului, a eficientei agentiei si a incompetentei inspectorilor.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
justitie,
ANI,
CCR,
declaratii,
avere,
cercetare,
demnitari,
fals
/actualitate/legea-ani-a-trecut-de-parlament-senatorii-au-baut-cucuta-din-interes-national-7039759
7039759
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.