LEGEA AMNISTIERII, retrimisă la comisie până la 1 februarie 2014

Postat la 17 decembrie 2013 46 afişări

Camera Deputaţilor a decis, marţi, în unanimitate, retrimiterea la comisia de specialitate a proiectului de lege privind amnistierea, cu termen la 1 februarie 2014.

LEGEA AMNISTIERII, retrimisă la comisie până la 1 februarie 2014

 Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a făcut acestă propunere de retrimitere pentru a fi consultate toate instituţiile interesate care au puncte de vedere contrare.

Propunerea lui Zgonea a întrunit 268 voturi "pentru", niciun vot "împotrivă" şi nicio abţinere.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Legea amnistierii poate fi adoptată, din motive practice şi de politică penală, după informarea Comisiei Europene, dacă este în spiritul Constituţiei şi al reglementărilor europene şi dacă exclude faptele de violenţă şi de corupţie.

"PSD susţine, de principiu, ideea că după discuţia cu Ministerul Justiţiei, cu CSM, cu Înalta Curte şi după informarea Comisiei Europene, dacă este în spiritul nu doar al Constituţiei româneşti ci şi al reglementărilor care se adoptă pe plan europen şi dacă exclude faptele de violenţă şi faptele de corupţie, din motive practice şi de politică penală, poate fi adoptată Legea amnistiei", a spus Ponta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/legea-amnistierii-retrimisa-la-comisie-pana-la-1-februarie-2014-11783963
11783963
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.