Cea mai mare ameninţare pentru posesorii de smartphone: mesaje trimise de viruşi către numere cu suprataxă

Autor: Oana Netbai Postat la 17 decembrie 2013 1400 afişări

Aplicaţiile periculoase care trimit mesaje scurte către numere cu suprataxă sunt principalele ameninţări ce au vizat smartphone-urile şi tabletele utilizatorilor Orange.

Cea mai mare ameninţare pentru posesorii de smartphone: mesaje trimise de viruşi către numere cu suprataxă

Soluţia Orange Antivirus, ce se regăseşte în abonamentele Orange activate începând cu 16 septembrie, protejează telefoanele cu Android împotriva viruşilor şi a aplicaţiilor rău intenţionate, păstrându-le în deplină siguranţă la navigarea pe internet.

Soft-ul scanează automat aplicaţiile în momentul instalării şi funcţionează în cloud, astfel că este mereu actualizat cu cele mai noi semnături de viruşi, pentru a face faţă tuturor tipurilor de ameninţări informatice.

Astfel, raportul furnizat de soluţia de securitate în primele două luni de la lansare, arată că 86,2% din ameninţările informatice fac parte din familia Android.Trojan.SMSSend. Acesta este un virus inclus în diverse aplicaţii care, după instalare, încearcă să trimită mesaje la numere cu suprataxă şi interceptează eventualele confirmări prin SMS pe care victima le primeşte.

„Procentul ridicat reprezentat de acest tip de virus în totalul ameninţărilor Android blocate indică pragmatismul escrocilor. Aceştia urmăresc câştiguri financiare imediate, iar cea mai simplă metodă este injectarea unui astfel de virus în aplicaţii aparent legitime. Viruşii pe terminale mobile precum smartphone sau tabletă vor continua să se înmulţească mai ales din cauza gradului mare de utilizare a acestui tip de dispozitive pentru activităţi din ce în ce mai diverse’’, a declarat Cătălin Coşoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Un alt virus, Android.Trojan.GingerMaster.DK cumulează 1,17% din totalul ameninţărilor blocate de Orange Antivirus. Acesta se foloseşte de o vulnerabilitate din Android 2.3.3 Gingerbread pentru a obţine privilegii de root.

O pondere mai mică, de 0,58%, o are Android.Trojan.NioServ.A. Virusul se răspândeşte prin intermediul unor site-uri compromise care încearcă să descarce o aplicaţie infectată pe telefon atunci când victima vizitează respectivul site

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cea-mai-mare-amenintare-pentru-posesorii-de-smartphone-mesaje-trimise-de-virusi-catre-numere-cu-suprataxa-11783353
11783353
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.