Lecţia pe care a primit-o un tânăr de 24 de ani de la un Rolex

Autor: Ioana Matei Postat la 04 ianuarie 2019 944 afişări

Lecţia pe care a primit-o un tânăr de 24 de ani de la un Rolex

„Eram foarte entuziasmat când am sosit. Am deschis cutia şi imediat am fost cucerit de frumuseţea acestuia”, spune tânărul Dennis Green, în vârstă de 24 de ani, într-un articol publicat de Business Insider, în care a povestit desppre revelaţia care i-a adus-o un ceas închiriat, un Rolex în valoare de 6.000 de dolari.

Spune că era convins că acest ceas avea să îi aducă numai bucurii, poate doar la simplul gând că purta 6.000 de dolari la mână.

Totuşi, a realizat ulterior că primele impresii nu sunt tot, iar infatuarea în cele din urmă dispare. Povesteşte că a realizat că puţini se uită la ceea ce porţi la mână - dacă nu le arăţi obiectul intenţionat. „Iar dacă porţi un ceas scump, chiar vrei să te lauzi cu asta? Dacă începi să îl aduci în atenţia tuturor celor pe care nu îi cunoşti prea bine, nu te vor privi cu ochi buni.”

A realizat rapid că singurul motiv pentru care ar trebui să cumperi şi să porţi un ceas scump este fiindcă vrei - nu pentru că încerci să impresionezi pe cineva.

Când cheltui o astfel de sumă de bani pentru tine, nu ar trebui să îi cheltui decât pentru propria bucurie: „Nu purta un ceas de lux pentru prestigiu şi statut pentru că nu va funcţiona. Singurii care vor observa sunt deja experţi. Iar dacă vorbeşti cu ei şi nu ai habar despre specificaţiile tehnice ale ceasului, vei arăta prosteşte”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ceas,
tanar,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.