Lazea: Romania ocupa locul doi in Europa in functie de inegalitatea distributiei veniturilor

Postat la 21 iulie 2010 12 afişări

Romania ocupa locul doi in Europa, dupa Letonia, din punct de vedere al inegalitatii distributiei veniturilor, a declarat economistul-sef al BNR, Valentin Lazea.

"Primul pas spre rezolvarea problemei este intelegerea faptului ca nu exista pranz gratuit. Intotdeauna, cineva trebuie sa plateasca atunci cand se fac excese financiare. De regula, oamenii incearca pe toate caile posibile sa faca pe altcinevca sa plateasca pentru consumul lor in exces fata de posibilitati", a spus Lazea la dezbaterea "Romania 2010: constrangerile economico-financiare si imperativele sociale". El s-a referit la problemele din Romania din punct de vedere al sectorului public si a prezentat si mai multe strategii generale pentru amanarea rezolvarii problemelor. Economistul a aratat ca, in general, una dintre strategiile posibile pentru solutionarea problemelor este redistribuirea veniturilor de la populatia bogata la cea saraca.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/lazea-romania-ocupa-locul-doi-in-europa-in-functie-de-inegalitatea-distributiei-veniturilor-6651636
6651636
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.