Lanţul de magazine britanic Tesco raţionalizează ouăle, orezul, săpunul sau hârtia igienică

Autor: Dorin Oancea Postat la 23 decembrie 2020 59 afişări

Lanţul de magazine britanic Tesco a limitat numărul de produse ce pot fi cumpărate pentru o serie de produse, printre care ouă, orez, săpun şi role de toaletă, în condiţiile în care 3.000 de camioane rămân blocate după introducerea restricţiilor privind transportul între Marea Britanie şi Franţa.

Lanţul de magazine britanic Tesco raţionalizează ouăle, orezul, săpunul sau hârtia igienică

Conform BBC, Tesco a spus că are stocuri suficiente, iar clienţii ar trebui să „cumpere aşa cum ar face în mod normal”.

Franţa şi-a închis graniţa cu Marea Britanie timp de 48 de ore, duminică, pe fondul temerilor legate de noua tulpină de coronavirus.

Zeci de alte ţări au interzis sosirile din Marea Britanie, inclusiv India, Iran şi Canada.

Autorităţile franceze spun că unele călătorii vor fi permise pentru rezidenţi şi cetăţeni cu un test negativ recent. Între timp, Comisia Europeană a cerut altor ţări să renunţe la interdicţiile de călătorie. Într-o recomandare adresată tuturor statelor membre, Comisia a spus că interdicţiile aplicate zborurilor şi trenurilor ar trebui eliminate pentru a evita întreruperea lanţului de aprovizionare.

Luni, lanţurile de magazinee Tesco şi Sainsbury's au avertizat asupra posibilităţii dispariţiei de pe rafturi a unor articole, dacă nu apar soluţii pentru transportul mărfurilor. O mare parte din legumele proaspete din Marea Britanie provin din Europa continentală în timpul iernii, inclusiv roşiile şi varza.

Tesco a anticipat şi că produsele precum salatele şi citricele ar putea fi afectate.

Canalul Mânecii este o rută comercială vitală, cu aproximativ 10.000 de camioane care călătoresc zilnic între Dover şi Calais de Crăciun, aducând de regulă produse proaspete.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesco,
produse,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.