Lanţ uman în jurul sinagogii la care a fost ucis un evreu în atacurile din Copenhaga

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 14 martie 2015 86 afişări

Mii de persoane de diverse religii au format sâmbătă un lanţ uman în jurul sinagogii din Copenhaga în faţa căreia a fost ucis un paznic evreu, în atacurile comise luna trecută în capitala daneză, relatează AP.

Organizatorul, Niddal El-Jabr, a declarat că scopul mitingului a fost să arate unitatea şi să "trimită un semnal puternic" că "este necesar ca evreii să-şi practice religia în pace".

Mitingul de sâmbătă are loc în urma unei serii de evenimente simbolice similare, organizate în ultimele săptămâni în Scandinavia.

Primarul Copenhagăi a participat la 27 februarie la un "cerc al păcii", în apropiere de piaţa primăriei. Poliţia a interzis la acea dată orice evenimente la sinagogă, invocând motive de securitate.

Omar El-Hussein l-a ucis pe 15 februarie pe Dan Uzan, paznicul sinagogii, după ce l-a împuşcat mortal pe regizorul danez Finn Noergaard la un seminar pe tema libertăţii de exprimare şi blasfemiei într-o cafenea din Copenhaga.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DANEMARCA,
MITING,
ATAC
/actualitate/lant-uman-in-jurul-sinagogii-la-care-a-fost-ucis-un-evreu-in-atacurile-din-copenhaga-13986846
13986846
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.