Lagarde: Statul ar trebui să se implice mai mult şi să garanteze creditele pentru IMM-uri

Postat la 16 iulie 2013 27 afişări

Statul ar trebui să se implice mai mult şi să garanteze creditele pentru IMM-uri şi pentru alte sectoare care nu par "aşa prietenoase la risc" cum doresc băncile, a declarat marţi directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde.

Lagarde: Statul ar trebui să se implice mai mult şi să garanteze creditele pentru IMM-uri

 "Am vorbit aseara (luni - n.r.) despre programele Viena 1 şi Viena 2, poate va fi nevoie şi de Viena 3, este un lucru care va fi discutat de parteneri. Viena 1 a funcţionat bine, iar Viena 2 a funcţionat nu aşa de bine. Cred că sunt şi alte forţe care trebuie implicate, participarea statului care ar trebui să garanteze creditele pentru IMM-uri, dar şi pentru alte sectoare care nu par aşa prietenoase la risc cum ar vrea băncile. Vor mai fi câţiva ani până când băncile vor constitui acele fonduri tampon", a afirmat Lagarde la conferinţa organizată la Banca Naţională a României.

Ea a arătat că nu trebuie să aibă loc o capitalizare prea rapidă a băncilor pentru Basel III, iar statul trebuie să se implice mai activ pentru a contribui la reducerea acestor riscuri.

"Această cultură ar trebui să minimizeze riscurile din economia reală şi să pună banii băncilor în ceea ce înseamnă economie reală şi mai puţin în produse sofisticate", a spus Lagarde.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/lagarde-statul-ar-trebui-sa-se-implice-mai-mult-si-sa-garanteze-creditele-pentru-imm-uri-11126244
11126244
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.