Lacrimile de crocodiloaică ale primăriţei Capitalei. De ce taie Primăria hălci mari din buget şi de ce este obligată, de fapt, să taie 2,5 mld. lei (30% din venituri) din bugetul aprobat de Consiliul general

Autor: Iulian Anghel Postat la 21 iunie 2019 131 afişări

Lacrimile de crocodiloaică ale primăriţei Capitalei. De ce taie Primăria hălci mari din buget şi de ce este obligată, de fapt, să taie 2,5 mld. lei (30% din venituri) din bugetul aprobat de Consiliul general

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat la începutul anului un buget al Municipalităţii de 6,7 miliarde de lei (1,4 mld. euro). Un buget uriaş, în creştere cu 60% faţă de execuţia bugetară din 2017, când veniturile au fost de 4,2 mld. lei (900 mil. euro).

Acum, un proiect de rectificare bugetar prevede diminuarea bugetului Municipalităţii cu aproape 700.000 de lei şi toată lumea anunţă dezastrul: nu mai sunt bani, falimentul este la uşă! Dar acesta este doar începutul.

Primăriţa Firea îşi frânge mâinile: e din cauza guvernului (guvernul ei!) care nu ne-a dat bani!!! Nu din cauza ei, care a impus un buget cu 60% mai mare decât precedentul, ştiind bine că nu există minuni şi, nici dacă plouă cu aur, bugetul unui oraş nu poate creşte cu 60% într-un an.

De ce a făcut asta, atunci, dna. Firea?

În 2016, când Gabriela Firea câştiga Bucureştiul, veniturile municipalităţii au fost de 3,5 mld. lei, în scădere cu 2,7% comparativ cu anul precedent. În 2017, ele au fost de 3,9 mld. lei, în creştere cu 11% faţă de 2016. Anul trecut au fost de 4,2 miliarde de lei, în creştere cu 7% raportat la 2017. Anul acesta, deodată, bugetul votat de consilieri este de 6,7 miliarde de lei, în creştere cu 60% faţă de 2018. 60%!!!

Pe ce s-a bazat dna. Firea (care face bugetul) când a estimat venituri în creştere cu 60%, ştiind bine că va avea venituri de la bugetul central mult mai mici? Estimări pe care acum le reduce cu lacrimi în inima?

Citiţi mai mult pe zf.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
buget,
venituri,
consiliu,
general,
lacrimi,
aprobare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.