La trei ani de la tragedia din maternitatea Giuleşti au apărut primele concluzii. Spitalul şi asistenta trebuie să plătească daune de 4,3 mil. euro

Autor: Catalina Cocolos, Livia Ispas Postat la 09 iulie 2013 74 afişări

Spitalul "Panait Sârbu" şi asistenta medicală Florentina Cîrstea trebuie să plătească daune de peste 4,3 milioane de euro familiilor celor şase nou-născuţi care au murit în incendiul de la Maternitatea Giuleşti şi familiilor celorlalţi cinci copii care au suferit arsuri grave.

La trei ani de la tragedia din maternitatea Giuleşti au apărut primele concluzii. Spitalul şi asistenta trebuie să plătească daune de 4,3 mil. euro

Instanţa Judecătoriei Sectorului 6 a pronunţat, marţi, sentinţa în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti, în urma căruia şase bebeluşi au murit şi alţi cinci au suferit arsuri grave.

► Catastrofa de la Giuleşti arată falimentul sistemului sanitar. Avem victime, dar nimeni nu plăteşte. De ce?

Judecătorul Bogdan Gavrilă a dat o singură decizie de condamnare la închisoare cu executare în acest dosar, respectiv în cazul asistentei Florentina Cîrstea, care era de serviciu în ziua incendiului în salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi, din cadrul Secţiei de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu" - Maternitatea Giuleşti.

Asistenta Florentina Cîrstea a fost condamnată la doi ani şi două luni de închisoare pentru ucidere din culpă şi la cinci pedepse de câte zece luni de închisoare pentru vătămare corporală gravă din culpă, urmând să execute pedeapsa cea mai grea, de doi ani şi două luni.

Alte stiri pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MATERNITATE,
INCENDIU,
SENTINŢĂ
/actualitate/la-trei-ani-de-la-tragedia-din-maternitatea-giulesti-au-aparut-primele-concluzii-spitalul-si-asistenta-trebuie-sa-plateasca-daune-de-4-3-mil-euro-11112689
11112689
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.