La raft sau in damigeana

Postat la 18 septembrie 2007 1 afişăre

Consumul de vin a intrat in ultimii zece ani intr-un con de umbra, anul trecut fiind marcate primele cresteri dupa ani buni de regres al vanzarilor. Principalul motiv al scaderii consumului a fost promovarea agresiva a altor tipuri de bauturi alcoolice, fie bere sau spirtoase.

 

CONSUM Media anuala a consumului pe cap de locuitor se apropie de 27 de litri, cantitate ce cuprinde vinul produs in gospodarii proprii si vanzarile la negru.

 

LA STICLA Consumul de vin imbuteliat inseamna doar 9% din totalul productiei (doar 3 litri pe cap de locuitor anual), in timp ce vanzarile de vin la sticla ajung la 59 de litri pe cap de locuitor in Franta sau 47 de litri in Spania.

 

PREFERINTE Aproape trei sferturi din vanzarile de pe piata romaneasca sunt adjudecate de vinurile albe, spre deosebire de alte piete europene, unde preferintele sunt indreptate covarsitor (peste 80%) catre vinurile rosii seci si demiseci.

 

CONCURENTA Cei mai importanti producatori de vin din Romania sunt Murfatlar, Vincon, Jidvei, Cotnari, Halewood Romania, Vinexpert Focsani, Tohani si Cramele Recas.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
La raft sau in damigeana
/actualitate/la-raft-sau-in-damigeana-1010396
1010396
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.