La loc comanda in CSM

Postat la 30 ianuarie 2011 15 afişări

Curtea Constitutionala a adus o noua institutie in imposibilitate de functionare, anuland procedura de validare de catre Senat a noului Consiliu Superior al Magistraturii, din cauza incompatibilitatii a trei dintre membri.

Explicatia: doi procurori si un judecator membri CSM - Lidia Barbulescu, Dan Lupascu, respectiv Dan Chiujdea - au primit, desi era ilegal, un nou mandat de membru, pretextand ca nu li se poate aplica prevederea nereinnoirii mandatului, intrucat legea care o prevedea a fost adoptata dupa prima lor alegere.

Sesizarea pe care PDL a facut-o la Curtea Constitutionala si care a stat la baza deciziei acesteia privind validarea componentei CSM arunca si Senatul in derizoriu; eminenti juristi ai opozitiei au fost girantii procedurii neconstitutionale, in ciuda avertismentelor publice venite de la presedintele Traian Basescu si de la ministrul Justitiei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/la-loc-comanda-in-csm-7932667
7932667
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.