Klaus Iohannis - un domn bătrân cu nişte aripi enorme care trăieşte într-o cotineaţă alături de găini

Postat la 31 mai 2018 342 afişări

Dacă dl Iohannis mai crede că este preşedinte României şi nu preşul de la uşa PSD, atunci ar trebui să refuze să semneze decretul de demitere a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Klaus Iohannis - un domn bătrân cu nişte aripi enorme care trăieşte într-o cotineaţă alături de găini

România a ajuns într-o situaţie cumplit de tristă în care un partid care a câştigat alegerile cu 17% din numărul alegătorilor cu drept de vot şi-a subjugat Curtea Constituţională, Avocatul Poporului şi, iată, cu largul concurs al judecătorilor constituţionalişti loiali, schimbă, practic, forma de guvernământ din România dintr-o republică semiprezidenţială într-una parlamentară fără să schimbe însă şi Constituţia care, în multe privinţe, îi acordă şefului statului puteri însemnate.

 

Nu ar fi o problemă ca România să fie o republică parlamentară, dar felul în care se produce schimbarea, fără ca poporul să fie consultat, este un atac grav la democraţie („demos” şi „kratos” – „puterea poporului”). Pentru că poporul nu a votat un preşedinte-colivie, ci un preşedinte cu puteri. Preşedintele, singur, are în spate mai multe voturi decât are întreg parlamentul de azi. Preşedintele a fost ales cu peste şase milioane de voturi, iar PSD cu 3 milioane de voturi. În numele cui decide, deci, PSD schimbarea Constituţiei fără consultarea poporului?

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.