Unul dintre oraşele mari ale României a rămas fără transport public de aproape o săptămână

Postat la 30 mai 2018 211 afişări

Oraşul Brăila nu are transport public de persoane de o săptămână din cauza unei greve a şoferilor de autobuz şi a vatmanilor. Angajaţii transportatorului public cer salarii mărite, în timp ce conducerea societăţii a început să facă angajări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Unul dintre oraşele mari ale României a rămas fără transport public de aproape o săptămână

Greva din transportul public de persoane din municipiul Brăila a început joia trecută şi de atunci au fost onorate doar cursele convenţie pentru muncitorii companiilor cu care societatea Braicar este sub contract.

 

Brăilenii care se deplasează în oraş sunt nevoiţi să se descurce pe cont propriu deoarece protestatarii anunţă că vor reveni pe trasee doar dacă primesc garanţii ferme privind majorarea salarială. Angajaţii societăţii brăilene le-au explicat oamenilor cauzele protestului prin intermediul unui comunicat de presă: ”Suntem conştienţi de faptul că v-am provocat neplăceri în ultimele zile, traficul de călători a fost perturbat în Brăila din cauza protestului nostru spontan!

 

Ne cerem scuze, nu cerem nimic extraordinar, cerem o mărire de salariu, cerem condiţii de muncă civilizate, cerem să lucrăm doar opt ore sau ceea ce lucrăm suplimentar, să ne fie plătit în luna în curs! Suntem şi noi cetăţeni ai acestui oraş, avem familii, avem copii! Autorităţile nu vor să vorbească cu noi, ne cer doar votul la fiecare patru ani! Condiţiile de muncă sunt ca în Uganda, avem o singură linie de reparaţii la o flotă de 80 de autobuze! Avem o firmă externă de curăţenie, două femei fac curăţenie în 80 de autobuze! Scriem aceste rânduri doar pentru ca voi, concetăţenii noştri, să ne înţelegeţi, să​ ne scuzaţi pentru faptul că trebuie să mergeţi pe jos şi sunteţi privaţi de transportul în comun în Brăila”.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.