Kievul a început negocieri ample cu Moscova pe tema gazelor şi pentru dezescaladarea crizei. Discuţiile privind preţul gazelor, în impas

Postat la 10 iunie 2014 26 afişări

Ucraina a început luni negocieri ample cu Rusia în vederea încetării luptelor sângeroase din estul ţării, afectat de o rebeliune separatistă, şi evitării întreruperii livrărilor de gaze ruseşti. Cele două părţi nu au reuşit să ajungă la un acord asupra preţului de livrare a gazelor şi achitării sumelor datorate de partea ucraineană, dar discuţiile vor continua.

Kievul a început negocieri ample cu Moscova pe tema gazelor şi pentru dezescaladarea crizei. Discuţiile privind preţul gazelor, în impas

 UPDATE 6:55 - Blocaj în negocierile dintre Kiev şi Moscova asupra preţului de livrare a gazelor ruseşti

Rusia şi Ucraina nu au reuşit să ajungă la un acord asupra preţului de livrare a gazelor şi achitării sumelor datorate de partea ucraineană, dar discuţiile vor continua marţi seara sau miercuri dimineaţa, la Bruxelles, a anunţat comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger.

"Toate punctele au fost discutate", "au fost propuse soluţii", iar "discuţiile vor fi reluate marţi seara sau miercuri dimineaţa", la Bruxelles, a declarat Oettinger, după şapte ore dificile de negocieri.

Gazprom şi Naftogaz au început negocieri pentru stabilirea preţului de livrare a gazelor ruseşti şi unui plan de achitare a datoriilor la gaze ale Ucrainei faţă de Rusia. Ucraina are datorii la gaze faţă de Rusia în valoare de 2,2 miliarde de dolari pentru lunile noiembrie şi decembrie 2013 şi aprilie şi mai 2014, potrivit Gazprom.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/kievul-a-inceput-negocieri-ample-cu-moscova-pe-tema-gazelor-si-pentru-dezescaladarea-crizei-discutiile-privind-pretul-gazelor-in-impas-12730118
12730118
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.