Un lider de extremă dreapta din Austria îi cere lui Recep Tayyip Erdogan să "stea acasă"

Postat la 09 iunie 2014 56 afişări

Preşedintele partidului de extremă dreaptă austriac FPOe i-a cerut premierului turc Recep Tayyip Erdogan, care urmează să meargă la Viena în această lună la un miting electoral, să "stea acasă", a anunţat duminică publicaţia Oesterreich.

Un lider de extremă dreapta din Austria îi cere lui Recep Tayyip Erdogan să "stea acasă"

 "Nu avem nevoie de Erdogan la Viena. Îi voi spune imediat: Erdogan, rămâi acasă", a declarat Heinz-Christian Strache pentru cotidian, declarându-se împotriva sosirii premierului turc pentru a face o "campanie de propagandă pentru Erdoganistanul său".

Erdogan, care nu şi-a anunţat oficial candidatura pentru alegerile prezidenţiale din august, este aşteptat la 19 iunie în capitala austriacă pentru a face campanie în rândul alegătorilor turci expatriaţi.

Austria are aproximativ 100.000 de alegători turci.

Luna trecută, un miting similar celui al premierului turc în Germania a mobilizat circa 20.000 de susţinători ai acestuia. Aproximativ 40.000 de opozanţi ai lui Erdogan s-au reunit, de asemenea, calificându-l pe acesta drept "fascist" şi "antidemocratic".

"Dacă vrea să vină în vizită de stat, poate să o facă. Dar el nu a prevăzut întâlniri cu oameni politici în timpul vizitei sale la Viena", a declarat Strache.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-lider-de-extrema-dreapta-din-austria-ii-cere-lui-recep-tayyip-erdogan-sa-stea-acasa-12724364
12724364
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.