Kelemen Hunor, despre schimbarea Avocatului Poporului: nu este nimic extravagant

Autor: Petru Mazilu Postat la 26 mai 2021 45 afişări

Vicepremierul Kelemen Hunor susţine că o eventuală schimbare din poziţia de Avocat al Poporului a Renatei Weber nu are nimic extravagant. S-a întâmplat în România şi se va mai întâmpla, a explicat Hunor.

Kelemen Hunor, despre schimbarea Avocatului Poporului: nu este nimic extravagant

Declaraţiile au fost făcute marţi seara la TVR.

„Este o procedură legală, constituţională care a mai fost pusă în practică. Dacă o evaluare ajunge la această concluzie, se întâmplă, se va mai întâmpla în România, nu este nimic extravagant. Probabil vom ajunge şi noi în stadiul în care aceste instituţii vor avea nişte conduceri care să nu fie schimbate (...) Legiuitorul lasă posibilitatea de a revoca”, a explicat vicepremierul Hunor.

Liderul UDMR a mai spus că evaluarea Asvocatului Poporului se face în funcţie de modul în care Renate Weber a acţionat în raport cu pandemia, starea de urgenţă şi starea de necesitate.

„Nu vorbim despre persoană, ci despre instituţie, proceduri”, a precizat Kelem Hunor

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
kelemen hunor,
avocatul poporului,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.