Kelemen: Dezamăgirea şi furia sunt de înţeles, dar agresivitatea este absolut inacceptabilă

Autor: Laura Buciu Postat la 31 martie 2021 23 afişări

Vicepremierul Kelemen Hunor spune, mari, referitor la protestele faţă de restricţii, că înţelege dezamăgirea şi furia, dar consideră că agresivitatea este absolut inacceptabilă. El îi roagă pe români să fie mai toleranţi şi mai răbdători.

Kelemen: Dezamăgirea şi furia sunt de înţeles, dar agresivitatea este absolut inacceptabilă

Vicepremierul Kelemen Hunor a scris, marţi seara, pe Facebook, faptul că respectă libertatea de întrunire, libertatea de exprimare sau libertatea formării unei opinii, dar nu violenţele.

„Sunt inacceptabile violenţele stradale, sloganurile rasiste sau ameninţările cu moartea, din motive antisemite, de pe reţelele de socializare, prezente tot mai mult în aceste zile! Înţeleg foarte bine că situaţia actuală, contextul pandemic ne deznădăjduieşte pe cei mai mulţi dintre noi. Suntem indignaţi pentru că vrem cu toţii să revenim la libertatea care ne-a fost furată de pandemie în urmă cu un an. Însă numărul cazurilor zilnice este în continuă creştere, însemnând că suntem încă departe de a pune capăt acestei perioade dificile”, spune Kelemen.

Potrivit acestuia, acolo unde există agresivitate verbală, mai devreme sau mai târziu îşi va face prezenţa şi agresivitatea fizică, abuzul.

„Dezamăgirea şi furia sunt de înţeles, dar agresivitatea este absolut inacceptabilă. Acolo unde există agresiune verbală, mai devreme sau mai târziu îşi face prezenţa şi agresivitatea fizică, abuzul. Niciuna dintre acestea nu poate fi considerată un scut împotriva pandemiei, dar sunt sigur că vom învinge această criză şi nu este deloc indiferent dacă vom avea, sau nu, ce să ne reproşăm unii altora, ca indivizi şi ca societate”, mai spune vicepremierul.

Acesta face un apel la unitate: „Acum cel mai important este să fim uniţi, să ne sprijinim şi nu ne provocăm jigniri reciproc. Vă rog mult, să fim cu toţii mai toleranţi, mai răbdători”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
kelemen,
agresivitate,
protest

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.