Kansas a adoptat un proiect de lege care interzice sportivii transsexuali în sporturile de fete

Autor: Rafael Hekman Postat la 10 martie 2023 17 afişări

Legislativul republican din Kansas, condus de republicani, a adoptat joi un proiect de lege care ar interzice sportivilor transsexuali să evolueze în sporturi şcolare pentru fete sau femei dacă s-au născut de sex masculin, relatează Reuters.

Kansas a adoptat un proiect de lege care interzice sportivii transsexuali în sporturile de fete

Se aşteaptă ca guvernatoarea statului Kansas, democrata Laura Kelly, să se opună prin veto la acest proiect de lege, aşa cum s-a opus prin veto la două măsuri similare în ultimii doi ani. Dar anul acesta proiectul de lege pare să aibă suficient sprijin pentru a trece peste orice veto.

Susţinătorii proiectului de lege şi a celor similare spun că este necesar pentru a asigura condiţii de concurenţă echitabile în sporturile feminine. Opozanţii şi avocaţii LGBTQ spun că legile sunt inutile, având în vedere numărul mic de sportivi transsexuali din sporturile şcolare.

Drepturile transsexualilor au fost împinse în prim-planul războaielor culturale din SUA şi al confruntărilor politice dintre republicani şi democraţi. Cel puţin 18 state au adoptat sau au promulgat legi care îi împiedică pe elevii transsexuali să joace în echipele sportive şcolare care corespund identităţii lor de gen.

Senatul din Kansas a votat joi cu 28-11 pentru adoptarea proiectului de lege. Camera a votat 82-40 pentru a adopta măsura la 23 februarie. Pentru a trece peste un veto, două treimi din fiecare cameră ar trebui să voteze împotriva acţiunii guvernatorului.

Cea mai recentă versiune a proiectului de lege interzice fetelor şi femeilor transsexuale să facă parte din echipele sportive feminine din şcolile primare, şcolile medii, liceele şi colegiile publice, precum şi din echipele şcolilor private care concurează cu şcolile publice.

Alte proiecte de lege aflate în faţa legislaturilor de stat includ interdicţii pentru profesori de a folosi pronume care să corespundă identităţii de gen a unui elev şi cerinţe ca persoanele transsexuale să folosească băile corespunzătoare genului lor la naştere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transexuali,
lege,
kansas

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.