Kärcher: FC 7 Cordless

Postat la 08 martie 2021 30 afişări

FC 7 Cordless (FC, acronimul de la Floor Cleaner) este un aparat 2-în-1 care face ca aspirarea preliminară de dinaintea spalarii podelei să nu mai fie necesară.

Descrierea inovaţiei:

Noul aparat FC 7 pentru curăţarea podelelor de la Kärcher funcţionează cu patru role ce se rotesc în sens contrar, absorbind astfel murdăria fină şi grosieră şi ştergând podeaua. Rolele sunt umezite în mod automat cu apă (şi detergent) dintr-un rezervor de apă curată. Lama de înlăturare a apei murdare din capul de curăţare îndepărtează amestecul de apă şi murdărie de pe role în rezervorul de apă murdară. Firele de păr sunt colectate în filtre speciale pentru păr. Datorită unui sistem cu două rezervoare, apa murdară este ţinută într-un recipient separat şi nu se întinde pe podea. Când rezervorul de apă este gol, acest lucru este indicat printr-un semnal vizual şi acustic. Când rezervorul de apă murdară este plin, FC 7 se opreşte automat. Deoarece foloseşte doar foarte puţină apă, este potrivit şi pentru suprafeţe sensibile. Cantitatea de apă şi viteza rolei pot fi adaptate de la mâner prin două niveluri. Un total de patru agenţi de curăţare special dezvoltaţi sunt disponibili pentru dispozitiv, iar durata de viaţă a bateriei de aproximativ 45 de minute acoperă până la 135 de metri pătraţi. Odată ce treaba este terminată, aparatul poate fi depozitat şi uscat împreună cu accesoriile în staţia de parcare. Produsul a fost dezvoltat de departamentul de research al Kärcher Germania, iar România se numără printre primele ţări în care a fost lansat.

Elementul de noutate:

Acest aparat înlocuieşte complet aspiratorul şi mopul pe podelele dure.

Efectele inovaţiei:

FC 7 Cordless reduce timpul de curăţare cu până la 50%, deoarece murdăria obişnuită din casă poate fi îndepărtată de pe podelele dure într-o singură trecere, eliminând necesitatea de a aspira înainte de curăţare. Totodată, utilizează cu până la 85 % mai puţină apă în comparaţie cu un mop  convenţional cu găleată, astfel încât după aproximativ două minute poţi păşi din nou pe podea. Aparatul obţine o performanţă de curăţare mai bună cu 20% în comparaţie cu un mop convenţional cu învelitoare de cârpă de şters, în categoria de testare „ştergere”. Acestă valoare este raportată la rezultatele medii ale testelor privind eficienţa de curăţare, gradul de eliminare a murdăriei şi curăţarea marginilor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.