Köber: Legea insolvenţei favorizează excesiv datornicii

Autor: Andreea Neferu Postat la 19 februarie 2013 104 afişări

Aurel Köber, omul de afaceri din Piatra-Neamţ care controlează unul dintre cei mai mari jucători din piaţa locală de lacuri şi vopsele, compania Köber, spune că una dintre cele mai mari provocări din sectorul în care activează se leagă de fenomenul insolvenţei, sub umbrela că­reia o serie de companii au încercat să se adăpostească în ultimii ani.

Aurel Köber, omul de afaceri din Piatra-Neamţ care controlează unul dintre cei mai mari jucători din piaţa locală de lacuri şi vopsele, compania Köber, spune că una dintre cele mai mari provocări din sectorul în care activează se leagă de fenomenul insolvenţei, sub umbrela că­reia o serie de companii au încercat să se adăpostească în ultimii ani. "Riscurile au crescut foarte mult în ultimii ani ca urmare a unei legi a in­solvenţei ce favorizează în mod excesiv datornicii în dauna creditorilor. Intrarea în insolvenţă a partenerilor ne-a afectat şi pe noi, ca şi companie, dar şi întreaga industrie a lacurilor şi vopselelor. Se majorează riscul potenţial, în sensul că trebuie să fim mai atenţi la situaţia partenerilor, pentru că nu ştim dacă vor mai fi solvabili pes­te o lună sau nu. Nu e normal ca acest lucru să se întâmple", spune Köber. Cifra de afaceri a companiei Köber a scăzut în 2012 cu circa 5% faţă de anul anterior, până la 37,1 milioane de euro, potrivit calculelor ZF pe baza datelor oferite de Köber.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Aurel Köber,
vopsea,
legea insolvenţei
/actualitate/k-ber-legea-insolventei-favorizeaza-excesiv-datornicii-10575204
10575204
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.