JYSK deschide un nou magazin la Baia Mare şi ajunge la o reţea de 108 unităţi în România

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 27 octombrie 2021 44 afişări

JYSK deschide un nou magazin la Baia Mare şi ajunge la o reţea de 108 unităţi în România

JYSK, retailerul scandinav de mobilier şi produse pentru casă, continuă expansiunea în România şi inaugurează joi, 28 octombrie, un nou magazin la Baia Mare, ajungând astfel la o reţea de 108 unităţi pe piaţa locală. Este cel de-al doilea magazin deschis de JYSK în Baia Mare  şi are o suprafaţă totală de 1.200 mp. JYSK are în plan să inaugureze cel puţin 15 magazine noi în următoarele 12 luni, iar în următorii ani să reamenajeze toate unităţile deshise înainte de 2018, conform unor informaţii anterioare.

’’Baia Mare este cel de-al treilea oraş în care JYSK a ajuns acum mai bine de 10 ani, în perioada în care compania abia ce intra pe piaţa din România. Cel de-al doilea magazin, pe care îl deschidem săptămâna aceasta, ne va ajuta să aducem produsele noastre mai aproape de clienţii din oraş. Magazinul este amplasat într-o zonă uşor de accesat, cu multe magazine şi cu vad comercial’’, spune Iraida Paiuc, Sales and Marketing Manager JYSK România şi Bulgaria.

JYSK a deschis primul magazin din România în anul 2007, la Oradea, în sistem franciză. Procesul accelerat de expansiune a început însă în 2014, după ce franciza a fost preluată de JYSK Nordic. Iniţial, obiectivul companiei scandinave a fost de a atinge pragul de 100 de magazine în ţară.  JYSK România a înregistrat în anul financiar 2019-2020 o cifră de afaceri de 612,5 milioane lei, în creştere cu 5,3%, şi un profit brut înainte de taxe de 81,9 milioane lei, cu 8,4% mai mare decât în anul precedent. Primul magazin JYSK a fost deschis în Danemarca în anul 1979. În prezent, JYSK desfăşoară operaţiuni în 50 de ţări, are 26.500 de angajaţi şi peste 3.000 de magazine.

În Germania şi Austria, grupul îşi desfăşoară activitatea sub denumirea de Dänisches Bettenlager - iar în restul ţărilor sub numele de JYSK. Compania este deţinută de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are în portofoliu şi alte companii. Cifra de afaceri JYSK este de 4,4 miliarde euro. JYSK a intrat pe piaţa din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
baia mare,
magazin,
romania,
deschidere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.