Jurnalişti turci, condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru implicare în puciul din 2016

Postat la 16 februarie 2018 56 afişări

Şase jurnalişti turci au fost condamnaţi, vineri, la închisoare pe viaţa, după ce au fost acuzaţi de implicare în tentativa de lovitură de stat din 2016, a relatat agenţia Anadolu, citată de site-ul agenţiei Associated Press.

Jurnalişti turci, condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru implicare în puciul din 2016

Printre jurnaliştii condamnaţi se numără Ahmet Altan, fostul editor-şef al ziarului Taraf, fratele său, Mehmet Altan, dar şi Nazi Ilicak. Potrivit autorităţilor turce, jurnaliştii au transmis ”mesaje codate” în timpul unor emisiuni televizate, cu o zi înaintea tentativei de lovitură de stat din 2016. Ceilalţi trei jurnalişti au primit condamnare pe viaţă pentru tentativa de a răsturna ordinea constituţională din Turcia.

Autorităţile turce a precizat că indivizii erau parte a reţelei FETO condusă de clericul musulman Fethullah Gulen.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat stare de urgenţă după tentativa eşuată de lovitură de stat din 15 iulie 2016, în urma căreia 250 de persoane au murit şi alte 2.200 au fost rănite.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.