Jurnalista de radio Liliana Nicolae îşi lansează un volum de reportaje la Bookfest

Autor: Indira Crasnea Postat la 23 mai 2015 54 afişări

Jurnalista de radio Liliana Nicolae îşi va lansa duminică, la Bookfest, volumul "Locuri, oameni, poveşti -Carte de reportaj", care include aproape cincizeci de reportaje publicate pe parcursul unui deceniu.

"Reportajele din această carte sunt ca o fotografie a locurilor pe care le-am văzut şi a oamenilor pe care i-am întâlnit la un moment dat. Cine le citeşte află cum se trăia sau cum se trăieşte în anumite locuri. Cum se schimbă sau de ce nu se schimbă lucrurile şi mentalităţile. E vorba de istoria recentă, dar şi de poveşti de demult, cum e cazul reportajelor despre Sighişoara, de exemplu. E vorba despre locuri încremenite în timp, ca satele izolate ale Deltei, despre palatele somptuoase în care locuiesc ţiganii din Buzescu sau de colibele din pământ în care trăiesc cei din rudăria de la periferia Zimnicei", spune autoarea, care este jurnalistă de 25 de ani.

Liliana Nicolae, în prezent producător la radio Europa FM, a fost jurnalist la BBC -secţia română (1999-2008) şi la Radio RomâniaActualităţi.

Printre distincţiile profesionale pe care le-a primit se află: "Cel mai bun reportaj radio" (acordat de Clubul Român de Presă, în 2003), “Reporter European” (scordat de Parlamentul European, în 2008 şi 2013) şi două nominalizări la Festivalul internaţional de documentare radio PRIX Europa (2010 şi 2011).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
JURNALIST,
REPORTAJE,
LANSARE
/actualitate/jurnalista-de-radio-liliana-nicolae-isi-lanseaza-un-volum-de-reportaje-la-bookfest-14316094
14316094
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.