Jurma: Săptămâna viitoare e posibil să depăşim pragul de 1.000 de copii internaţi în medie pe zi

Autor: Cosmin Pirv Postat la 19 ianuarie 2022 42 afişări

Omicron se dovedeşte mai periculos decât Delta pentru copii, iar săptămâna viitoare e posibil să vedem chiar depăşirea pragului de 1.000 de copii internaţi în medie pe zi, crede medicul Octavian Jurma.

Jurma: Săptămâna viitoare e posibil să depăşim pragul de 1.000 de copii internaţi în medie pe zi

„Azi avem anunţat şi primul deces oficial provocat de Omicron. Dominanţa Omicron a crescut săptămâna trecută în România la 75%, respectiv 322 din cele 431 de secvenţieri făcute. Dacă ne uităm la numărul 59.000 de cazuri de săptămâna trecută, înseamnă că aproximativ 14.000 de cazuri au fost provocate de Delta deci in medie 2.000 pe zi. Avem astfel o confirmare că cele două versiuni pot coexista o perioadă şi că cele două valuri continuă să crească împreună (val în val)”, a scris marţi seara pe Facebook Octavian Jurma.

Conform acestuia, faptul că 1 din 4 cazuri au fost Delta e un motiv suplimentar de prudenţă în această perioadă.

El crede că testările vor scădea în următoarea perioadă în încercarea de a tempera creşterea aparentă, însă presiunea ascendentă va face ca numărul zilnic de cazuri să crească până sâmbătă când e posibil să depăşim recordul din valul 4-Delta.

„Săptămâna viitoare vom vedea valori zilnice peste 20.000 de cazuri noi încă de marţi şi e posibil să trecem şi de pragul de 25.000 de cazuri noi care era vârful prognozei optimiste. Până la finalul săptămânii vom depasi vârful de internări în rândul minorilor din valul Delta. Omicron se dovedeşte mai periculos decât Delta pentru copii, aşa cum a fost evident şi din datele din Africa de Sud.

Dacă rata de creştere a internărilor copiilor se menţine, săptămâna viitoare e posibil să vedem chiar depăşirea pragului de 1.000 de copii internaţi în medie pe zi”, mai spune medicul.

Acesta susţine că în această săptămână vom vedea şi o creştere abruptă a internărilor în rândul adulţilor, iar de săptămâna viitoare presiunea pe spitale va fi foarte mare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
octavian jurma,
copii,
omicron

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.