Jurma: Peste 200 de copii internaţi în spital cu COVID, cu o săptămână mai repede decât prognoza

Autor: Cosmin Pirv Postat la 14 ianuarie 2022 123 afişări

Medicul Octavian Jurma spune că s-a depăşitt pragul de 200 de copii internaţi în spital din cauza Covid, cu o săptămână mai repede decât prognoza făcută în acest sens.

Jurma: Peste 200 de copii internaţi în spital cu COVID, cu o săptămână mai repede decât prognoza

„Azi am depăşit deja pragul de 200 de copii internaţi în spital din cauza COVID-19 cu aproape o săptămâna mai repede decât prognoza simplă pe baza ratei de creştere de săptămâna trecută.

În acest ritm vom în trece de pragul de 250 minori internaţi până duminică şi vom înregistra un nou record pandemic, cea mai mare rată de creştere a spitalizării în rândul copiilor de la debutul pandemiei”, a scris vineri pe Facebook medicul.

Confom acestuia, se vede şi în rândul populaţiei generale o creştere a ratei de spitalizare, la două săptămâni după debutul valului 5-Omicron, exact cum a fost şi în cazul valului Delta.

„Noroc că Omicron e <mult mai blândă decât Delta> şi că şcolile nu vor trece în online decât atunci când se vor umple spitalele pentru adulţi. Că dacă era, Doamne fereşte, la fel de severă ca Delta ar fi trebuit să facă ceva guvernul să protejeze copiii de infectare. Are perfect sens, nu-i aşa? Ce poate fi mai normal în faţă unei <banale gripe> decât să internezi copiii însoţiţi de unul din părinţi într-un spital de adulţi? E o situaţie care garantează traume pe viaţă în toată familia respectivă. Dar o fi mai bine decât vaccinarea într-o logică sectantă. Asta în timp ce clasele rămân deschise până se vor identifica 3 elevi infectaţi (nu e clar dacă aceştia trebuie să fie simultan infectaţi sau e OK şi la o lună distanţă) când toată clasa merge în online după care se întoarce la şcoală, dacă mai sunt încă profesori care nu s-au infectat”, a mai scris Octavian Jurrma.

Acesta spune că nu sunt teste în şcoli care să identifice copiii infectaţi, deci şcoala depinde tot de bună credinţă a părinţilor care nu vor să îşi testeze copiii nici pe gratis.

„Puteţi să vă imaginaţi un mecanism mai eficient de infectare în masă a elevilor? Exclus să apară testele în şcoli până la finalul valului 5. Probabil guvernaţii au decis că dacă părinţîi se tem (sau nu pot) să îşi vaccineze copii cu vacinuri medicale, e mai eficient să le oblige copiii să se <vaccineze> cu <vaccinuri naturale> adică să îi încurajeze să se infecteze. Faptul că Omicron este o variantă mai periculoasă pentru copii a unui virus care a ţinut <doar> 500 de copii pe zi în spitale în vârful valului Delta, din care peste 40 în ATI, are relevanţă zero pentru conducătorii noştri. Asta evident nu îi împiedică în ultima vreme să se arate tot mai preocupaţi declarativ de educaţia şi viitorul copiilor noştri”, mai scrie medicul.

Acesta crede că noua strategie ar trebui să se numească „infecţionism”.

„E o nouă strategie care merită un nume dedicat. Infecţionism să îi fie numele! De acum putem vorbi de logică infecţionistă şi de strategie infecţionistă şi de ideologie infecţionistă. Dar cu bieţii profesori ce au? Deşi, ar avea sens în logică infecţionistă să ai şi profesorii în spital simultan cu elevii şi astfel clasa fizică se mută din şcoală în spital. Vedeţi cum totul are sens dacă schimbi paradigma de la protejare la infectare? Profesorii merită salarii şi pensii speciale mai mari ca generalii numiţi şi avansaţi politic, că ei sunt în linia întâi şi mor mai rău că pe vreme de război”, conchide Ocavian Jurrma.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
octavian jurma,
copii,
ati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.