Jurilovca, studiu de caz. Cum a ajuns o comună cu numai 4.000 de locuitori să fie numită ”capitala Dobrogei”

Postat la 17 septembrie 2023 790 afişări

Jurilovca, studiu de caz. Cum a ajuns o comună cu numai 4.000 de locuitori să fie numită ”capitala Dobrogei”

Aproape 150.000 de persoane au participat în acest an la Festivalul Borşului Lipovenesc de Jurilovca. 30.000 de maşini au intrat în mica localitate, primăria a oferit gratuit 50.000 de porţii de borş de peşte, iar pe scenă, într-un concert spectaculos de o ora şi jumătate, a urcat cunoscutul artist Goran Bregovic.

Cum a ajuns o localitate care numară aproximativ 4000 de suflete să găzduiască – şi mai ales să facă faţă – unui asemenea eveniment, cu un asemenea flux de oameni şi, desigur, cu un asemenea invitat. Am pornit pe urmele poveştii care a transformat o comună cu nume exotic, până nu demult necunoscută publicului larg, în ”capitala Dobrogei” – căci aşa a fost numită, după festival, pe reţelele de socializare.

Jurilovca, studiu de caz. Jurilovca, să fie clar!

Undeva, la aproape distanţă egală de Constanţa şi Tulcea (mai aproape de Tulcea), un indicator din drumul national te trimite undeva, spre colinele calme ale Dobrogei de Nord, în direcţia mării.  ”Jurilovca”. Sună aspru, dar sună şi armonios.

Drumul saltă peste o cale ferată,  şerpuieşte larg peste camp, apoi se îndreaptă cuminte şi merge paralel cu laguna Razim Sinoe. Plăcuţa din Jurilovca e scrisă în română şi în rusă, căci mulţi dintre locuitori sunt lipoveni, şi mai apoi e şi-un panou albastru cu un soare la apus – sigla turistică a comunei. Ca să-ţi fie clar unde ai ajuns.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
capitala,
caz,
comuna

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.