Junker: Moneda euro protejează Europa. Declaraţia a provocat protestele euroscepticilor

Postat la 15 iulie 2014 29 afişări

Preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a apărat, marţi, în Parlamentul European, moneda euro şi a afirmat că aceasta "protejează Europa", provocând proteste din partea euroscepticilor britanici.

Junker: Moneda euro protejează Europa. Declaraţia a provocat protestele euroscepticilor

 "Moneda unică nu divizează Europa, o protejează", a afirmat Juncker în faţa eurodeputaţilor, care urmează să voteze marţi după-amiază numirea fostului premier luxemburghez la conducerea Comisiei Europene. El a reamintit, în discursul din Parlamentul European, epoca "războaielor monetare" şi "pierderea demnităţii" statelor, nevoite să accepte deprecierea monedei.

Afirmaţiile sale au provocat proteste în rândurile euroscepticilor britanici, dar şi aplauze. Un eurodeputat britanic din cadrul partidului britanic eurosceptic UKIP l-a întrerupt strigând "Gunoi", ceea ce l-a determinat pe preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, să intervină pentru a reinstaura calmul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/junker-moneda-euro-protejeaza-europa-declaratia-a-provocat-protestele-euroscepticilor-12935731
12935731
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.