Judeţele din România unde sunt disponibile sub zece locuri de muncă

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 03 martie 2014 161 afişări

La începutul lunii martie, în Bacău şi Mehedinţi erau disponibile doar 9 locuri de muncă, conform datelor oferite de ANOFM. La polul opus se situează Bucureşti (cu aproape 1400 de locuri), Prahova şi Cluj.

Judeţele din România unde sunt disponibile sub zece locuri de muncă

La nivelul ţării, ANOFM a anunţat disponibile un număr de 10.354 locuri de muncă. Creşterea faţă de anul trecut este semnificativă, când la începutul lunii martie erau disponibile doar 7.994 posturi. În aceeaşi perioadă a anului 2013, judeţele cu cele mai puţine locuri disponibile erau Galaţi şi Mehedinţi. Din punct de vedere al numărului crescut de posturi disponibile, primele trei judeţe erau aceleaşi: Cluj, Bucureşti şi Prahova.

Din punct de vedere al şomajului, situaţia nu s-a schimbat faţă de anul trecut. La sfârşitul lunii decembrie, rata şomajului era de 5,65% la nivel naţional, în creştere cu doar 0,05% faţă de valoarea înregistrată cu 12 luni în urmă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/judetele-din-romania-unde-sunt-disponibile-sub-zece-locuri-de-munca-12184213
12184213
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.