JPMorgan, cea mai mare bancă americană: Bursele pot ajunge la noi maxime record la începutul anului 2021, dacă SUA încetineşte răspândirea COVID-19

Autor: Alex Ciutacu Postat la 22 martie 2020 252 afişări

JPMorgan, cea mai mare bancă americană: Bursele pot ajunge la noi maxime record la începutul anului 2021, dacă SUA încetineşte răspândirea COVID-19

Indicele bursier american S&P 500 ar putea recupera pierderile şi ar putea înregistra noi maxime record chiar la începutul anului viitor dacă autorităţile americane pot opri răspândirea virisului în teritoriu şi dacă guvernul aprobă rapid stimulul fiscal pentru a întâmpina şocurile economice, crede strategul-şef pentru piaţa de capital din SUA al JPMorgan, citat de CNBC.

Dubravko Lakos-Bujas a scris într-o notă către clienţi că se aşteaptă ca indicele S&P 500 să ajungă la 3.400 de puncte la începutul anului 2021. Această evoluţie ar marca un nou maxim record după cel de 3.386 de puncte înregistrat în data de 19 februarie.

Cu toate acestea, pentru a ajunge acolo, bursa trebuie să crească cu 47% faţă de nivelul de 2.304 puncte unde a închis şedinţa de vineri S&P 500.

Indicele S&P 500 a intrat în teritoriu de bear market (n.red: minus 20% cel puţin faţă de maximul recent), în data de 12 martie, ceea ce a adus un sfârşit celui mai lung ciclu de creştere din istorie – în contextul în care răspândirea rapidă a coronavirusului a oprit marea parte a activităţii în mai multe sectoare economice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
incepere,
record,
crestere,
jpmorgan,
sua,
americana

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.