Jose Barroso, la vânătoare de eurosceptici

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 15 septembrie 2013 34 afişări

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, a sugerat, în cel mai nou Discurs asupra stării Uniunii, că Europa a depăşit criza financiară, însă ideea unei unificări politice se îndepărtează - o deosebire faţă de discursurile precedente, când dădea de înţeles că unificarae politică a continentului mai are de aşteptat doar câţiva ani.

Jose Barroso, la vânătoare de eurosceptici

Explicaţia dată de Barroso pentru această afirmaţie ţine, pe de o parte, de faptul că realitatea dovedeşte că e nevoie de mai puţin intervenţionism economic din partea Bruxellesului ("nu orice lucru are nevoie de o soluţie la nivel european"), pe de altă parte fiindcă riscul cel mai mare pentru construcţia europeană este lipsa de angajament politic a unora dintre lideri, care ar prefera să se întoarcă la "Europa dinaintea integrării".

În context, Barroso şi-a atras furia premierului britanic David Cameron, după e a avertizat că partidul eurosceptic UKIP ar putea câştiga alegerile de la anul, ceea ce a făcut ca şi conservatorii de la guvernare să devină treptat eurosceptici, doar pentru a câştiga avantaj electoral. David Cameron a promis pentru 2017 un referendum pentru a testa dacă britanicii mai vor sau nu ca ţara lor să rămână în Uniune.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/jose-barroso-la-vanatoare-de-eurosceptici-11334638
11334638
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.