Jos ACTA, sus Regele?

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 18 februarie 2012 17 afişări

Naivi şi interesaţi deopotrivă au luat în serios şi au propagat mesajele diverşilor "Anonymous" români, care în ultima săptămână s-au luptat din greu cu limba engleză ca să ne comunice fie că România are un rege, fie că premierul Ungureanu s-a născut la Iaşi şi are un număr de telefon.

Anunţate pentru miezul nopţii de luni, marile dezvăluiri despre premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, spionajul românesc, băncile controlate de Israel şi alte subiecte la mare preţ în lumea lui Pavel Coruţ s-au dovedit doar o colecţie de date deja publice şi numere de telefon, a căror idee fusese deja anunţată cu mai mult timp în urmă pe contul de YouTube al unui "anonim" care se ruga de internauţi să ajute şi ei la completarea listelor. Ulterior, gruparea care se revendică drept Anonymous România a dezminţit autenticitatea aşa-ziselor dezvăluiri, dar zgomotul din jurul lor fusese deja făcut în presă.

Acelaşi gen de zgomot nejustificat de nimic a însoţit şi ultimul dintre clipurile semnate tot de un Anonymous local, preluat cu sfinţenie de presă, în care slaba cunoaştere de către autorul român a limbii engleze a produs minuni gen "This message is sent to romanian people due to recent anti-acta protest in hole europe, but in specialy the protest of your country". Autorul ameninţă că hackerii vor ataca site-uri ale corporaţiilor financiare şi de media "if they will continue to manipulate and oppress people for profit" şi nu uită să-i înştiinţeze ritos pe români, vorbindu-le la persoana a doua plural, că "You have a king, we think your king loves romania more than all your politicians together".

Astfel de zgomote de fond, ca şi neîncetata culpabilizare de către protestatarii din stradă fie a celor care nu ies în stradă pe ger să combată ACTA, actuala putere ori conspiraţiile mondiale, fie a presei care nu-i promovează suficient pot sfârşi prin a eroda simpatia publică faţă de mişcarea de stradă, chiar înainte ca ea să-şi ia promisul avânt din primăvară şi chiar mai mult decât eventuala ei asociere cu o USL care se prezintă tot mai inofensivă ca forţă de opoziţie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/jos-acta-sus-regele-9246532
9246532
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.