Jon Stewart se retrage de la cârma emisiunii "The Daily Show", după 16 ani - VIDEO

Autor: Bogdan Enache Postat la 11 februarie 2015 28 afişări

Actorul de comedie Jon Stewart, celebru pentru satira acidă la adresa politicienilor şi a mass-media, va renunţa în 2015 la rolul de gazdă a "The Daily Show", care parodiază emisiunile de ştiri, potrivit unui anunţ făcut marţi de vedeta TV, potrivit Reuters.

Jon Stewart, în vârstă de 52 de ani, şi-a anunţat retragerea, care va avea loc mai târziu anul acesta, la finalul ediţiei de marţi a emisiunii difuzate de televiziunea Comedy Central, în faţa publicului din studio. Stewart, care prezintă "The Daily Show" din 1999, a declarat că nu are niciun plan anume referitor la cariera sa în viitor, dar a mulţumit pentru oportunitatea de a fi gazda show-ului de televiziune.

"A fost un privilegiu extraordinar", a spus Stewart, vizibil emoţionat. "A fost onoarea vieţii mele profesionale şi vă mulţumesc că v-aţi uitat, că v-aţi uitat din ură sau din orice alt motiv aţi ales să priviţi emisiunea", a mai spus vedeta americană.

Anunţul retragerii lui Stewart a venit după ce un alt nume important al televiziunii Comedy Central, fostul colaborator al "The Daily Show" Stephen Colbert, şi-a anunţat încheierea emisiunii-vedetă şi a renunţat la rolul de prezentator al emisiunii "The Colbert Report". Colbert a părăsit această televiziune în luna decembrie, urmând să îl înlocuiască pe David Letterman la cârma emisiunii "The Late Show" difuzate de CBS.

Emisiunea "The Daily Show", care este difuzată de la New York, în fiecare seară din timpul săptămânii, la ora locală 23.00, la televiziunea Comedy Central, deţinută de Viacom Inc., va continua, a anunţat compania, dar deocamdată nu a fost numit niciun înlocuitor pentru Stewart.

"Prin intermediul vocii şi viziunii sale unice, «The Daily Show» a devenit un simbol cultural pentru milioane de fani şi o platformă neegalată în ceea ce priveşte comedia pe teme politice, iar aceasta va rezista ani de acum înainte", a declarat Michele Ganeless, preşedinte al Comedy Central.

Jon Stewart l-a înlocuit, în urmă cu peste 15 ani, pe Craig Kilborn în rolul de gazdă a acestei emisiuni, care a câştigat mai multe premii Emmy şi Peabody.

"17 ani este cea mai lungă perioadă din viaţa mea în care am reuşit să am acelaşi loc de muncă, de fapt sunt 16 ani şi cinci luni" a spus Stewart în emisiunea de marţi. "Concluzia este că sunt un angajat groaznic. Dar, în inima mea, ştiu că este timpul ca altcineva să aibă oportunitatea asta" a adăugat vedeta TV, facând publicul să îşi manifeste dezaprobarea.

"The Daily Show" este urmărit, în medie, de peste un milion de telespectatori pe noapte, un public mult mai puţin numeros decât cel al competitorilor de la celelalte reţele de televiziune, dar Stewart a devenit disproporţionat de influent în cultura şi politica americană.

Atacurile sale la adresa politicienilor aleşi sau care doresc să candideze, la adresa jurnaliştilor de televiziune şi a altor persoane publice, mai ales din partea dreaptă, conservatoare a spectrului politic, l-au transformat într-o personalitate apreciată de stânga politică.

Nucleul bazei sale de fani este alcătuit din adulţi tineri. Într-un sondaj din 2004 realizat de Pew Research Center for the People and the Press, 21% dintre persoanele intervievate, cu vârsta între 18 şi 29 de ani, au citat "The Daily Show" ca sursă de informaţii din domeniul politic.

Jon Stewart a prezentat de două ori gala de decernare a premiilor Oscar şi a debutat ca regizor în 2014, cu filmul "Rosewater". Cariera sa în lumea divertismentului a început la New York, unde a fost actor de stand-up comedy, iar în 1993 a adus satira sa la televiziune, găzduind emisiunea "The Jon Stewart Show" la MTV.

Emisiunea "The Daily Show" a fost o rampă de lansare pentru mai multe vedete. În afară de Stephen Colbert, printre acestea s-au numărat şi Steve Carell şi John Oliver.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
JON STEWART,
THE DAILY SHOW,
RETRAGERE
/actualitate/jon-stewart-se-retrage-de-la-carma-emisiunii-the-daily-show-dupa-16-ani-video-13814778
13814778
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.