Guvernul lui Alexis Tsipras a obţinut votul de încredere al Parlamentului grec

Autor: Ioana Bojan Postat la 11 februarie 2015 40 afişări

Noul Guvern grec a obţinut votul de încredere al Parlamentului în noaptea de marţi spre miercuri, iar premierul Alexis Tsipras, liderul partidului radical de stânga Syriza, şi-a înăsprit tonul faţă de Germania înaintea unei reuniuni a Eurogroup.

Şeful Guvernului a obţinut, fără surprize, voturile a 162 dintre cei 299 de deputaţi prezenţi şi a pledat pentru un plan alternativ în vederea redresării economiei ţării, relatează Euronews.

Actualul plan de ajutor se încheie la sfârşitul lunii, iar Atena va trebui să găsească 17 miliarde de euro până la sfârşitul lui august pentru a evita deficitul de plăţi.

Noul Guvern a obţinut fără probleme votul Parlamentului, dar adevăratele provocări abia acum urmează: să-şi ţină promisiunile pe plan intern şi să negocieze sub o presiune puternică cu creditorii internaţionali, comentează Euronews.

Cu această ocazie, Alexis Tsipras a ridicat tonul la Germania înaintea unei reuniuni cruciale a Eurogroup, care va avea loc miercuri. "Domnul Schaeuble şi domnul Samaras ne-o pot cere în orice fel, dar noi nu vom solicita o extindere a planului de ajutor pentru Grecia. Cât timp vom avea sprijinul poporului, nu vom ceda în faţa şantajului şi nu ne va fi teamă de nimeni", a declarat el, făcând referire la ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, şi la fostul premier grec Antonis Samaras.

Tsipras a acuzat Germania că îi cere Greciei "lucruri iraţionale". El şi-a încheiat însă discursul exprimându-şi "speranţa că va fi găsit un acord cu partenerii europeni".

La rândul său, ministrul Securităţii sociale a amintit unitatea majorităţii şi dorinţa sa de a merge înainte cu programul său.

În schimb, opoziţia conservatoare, deşi şi-a exprimat speranţa că noul Guvern va avea succes, s-a declarat pesimistă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRECIA,
GUVERN,
PARLAMENT
/actualitate/guvernul-lui-alexis-tsipras-a-obtinut-votul-de-incredere-al-parlamentului-grec-13814629
13814629
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.