Snowden se adaptează la viaţa din Rusia, dar nu s-a căsătorit încă, afirmă avocatul său

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 10 februarie 2015 159 afişări

Fostul subcontractor NSA Edward Snowden, care s-a refugiat şi a obţinut permis de rezidenţă în Rusia după ce a dezvăluit amploarea spionajului american, s-a adaptat în ţară, dar nu se va căsători încă, a declarat marţi avocatul său Anatoli Kicerena, relatează agenţia rusă Tass.

"Lucrează în continuare într-o firmă rusească, primeşte un salariu pe măsura calificării sale profesionale, o sumă pentru un trai rezonabil", le-a spus unor jurnalişti Kucerena, precizând că este avocatul lui Snowden, care are nevoie din când în când de consiliere juridică, având în vedere că nu cunoaşte foarte bine legislaţia rusească. El a spus că serviciile pe care i le oferă sunt gratuite.

Potrivit avocatului, fostul angajat NSA este destul de mulţumit de viaţa sa actuală.

"Începe deja să vorbească ruseşte. Ştie câteva cuvinmte", a spus Kucerena. "Îi este bine. Nu am nicio informaţie potrivit căreia va părăsi" Rusia, a continuat el.

"Detaliile vieţii private nu trebuie să fie dezvăluite, dar din câte ştiu eu Snowden nu urmează să se căsătoriească", a mai declarat avocatul.

Edward Snowden este un fost subcontractor al Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate (NSA) care a dezvăluit în 2013 informaţii secrete despre activităţile de supraveghere ale Agenţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
SNOWDEN,
/actualitate/snowden-se-adapteaza-la-viata-din-rusia-dar-nu-s-a-casatorit-inca-afirma-avocatul-sau-13814171
13814171
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.