Sejururi în hoteluri de lux, inclusiv în România, pentru echipele britanice care recrutează asistente medicale în străinătate

Autor: Iuliana Enache Postat la 10 februarie 2015 191 afişări

Managerii din cadrul sistemului public de sănătate din Marea Britanie (NHS) au mers în aproximativ 100 de călătorii costisitoare în străinătate în 2013/2014, inclusiv în România, pentru a recruta asistente medicale, dintre care multe au rămas în funcţie doar câteva luni.

În multe cazuri, echipele de recrutori s-au cazat în hoteluri luxoase timp de o săptămână, în călătorii ce au costat până la 100.000 de lire sterline fiecare, inclusiv costurile agenţiilor de recrutare, arată o investigaţie realizată de Daily Telegraph şi publicată în ediţia online. În unele deplasări a fost recrutat un număr mic de asistente, în timp ce în cazul altora nu a fost recrutată nicio persoană.

Daily Telegraph a contactat 160 de trusturi NHS din Anglia pentru a obţine informaţii detaliate în legătură cu deplasările lor în străinătate pentru a recruta personal. În total, trusturile au recunoscut 96 de călătorii externe în 2013/2014, în urma cărora au fost recrutate aproximativ 2.000 de infirmiere. Prin comparaţie, în 2012/2013 s-au efectuat 27 de astfel de deplasări, iar cu un an înainte doar 11.

Datele arată că Spania este ţara predilectă pentru recrutare, cu 39 de vizite în 2013/2014, urmată de Portugalia (32 de vizite), Irlanda (15 vizite), Italia (13 vizite), România (cinci vizite) şi Grecia (trei vizite), unele trusturi mergând însă până în India (două vizite) pentru a recruta personal.

Costurile cele mai mari vin din partea trusturilor care au mers cel mai departe şi au angajat un număr mare de persoane. Trustul Imperial College Healthcare a efectuat două deplasări în India în 2013/2014 la un cost total de 168.000 de lire sterline, pentru a angaja 61 de asistente.

Pe durata acestor călătorii, echipele NHS au fost cazate în hoteluri luxoase, cheltuielile ridicându-se la aproximativ 3.000 de lire sterline pentru o asistentă recrutată. Unele trusturi au trimis echipe mari în străinătate doar pentru a se întoarce cu o asistentă. Altele s-au întors fără nicio recrutare.

Trustul Aintree University Hospital Foundation a recrutat 20 de asistente din Spania în iulie 2013, trimiţând o echipă formată din patru persoane, dar până în noiembrie 2014 mai rămăseseră doar 11. Călătoria la Madrid din iulie a costat 46.000 de lire sterline, inclusiv taxele de recrutare, echipa fiind cazată la hotelul Melia Avenida America, ce are o piscină "spectaculoasă", saună şi baie turcească, precum şi zone de relaxare.

Acelaşi trust a recrutat 27 de asistente din Irlanda în septembrie 2013, dar în noiembrie 2014 mai rămăseseră în post doar opt. Trustul Croydon Health Services a recrutat 43 de asistente în octombrie 2013 din Spania şi Irlanda, din care în noiembrie mai erau 23.

Trustul United Lincolnshire Hospitals a trimis echipe în Italia, Spania şi Portugalia în 2013/2014. Cinci membri au stat la hotelul Divani Caravel din Atena, care îşi invită clienţii să "experimenteze magia" spa şi care are o piscină pe acoperiş cu vedere către Acropole. Vizita din octombrie 2013 a costat peste 100.000 de lire sterline, inclusiv taxele de recrutare. În total au fost recrutate 39 de asistente din Grecia, dar doar zece dintre ele au rămas în post.

Cinci persoane din cadrul aceluiaşi trust au mers într-o deplasare în martie la un hotel de patru stele din Roma şi la Crown Plaza din Atena, care are un bar cu piscină pe acoperiş, costurile fiind estimate la 72.000 de lire sterline. În timpul vizitei au fost recrutate 29 de asistente, dintre care 23 erau încă la post după opt luni.

Spitalul Universitar al trustului South Manchester Foundation a trimis o echipă formată din cinci membri în România în decembrie 2013, care a stat la Grand Hotel Continental de cinci stele din Bucureşti pentru a recruta 11 asistente. Trustul Papworth Hospital Foundation a trimis o echipă formată din patru persoane într-o vizită în România în febuarie pentru a recruta o singură asistentă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
ROMÂNIA,
ASISTENTE
/actualitate/sejururi-in-hoteluri-de-lux-inclusiv-in-romania-pentru-echipele-britanice-care-recruteaza-asistente-medicale-in-strainatate-13812637
13812637
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.